به گزارش روابط عمومی، امورفرهنگی و اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل میراث فرهنگی در خصوص این بنای تاریخی گفت: باتوجه به سبک معماری این بنا متعلق به دوران متاخر اسلامی (قاجار) است و وجه تسمیه آن متاثر از نام مالک است.
محسن ذاکری نیا اظهار داشت: بنا دریک پلان چهار ضلعی و به صورت حیاط مرکزی طراحی و احداث گردیده است. ورودی بنا در جهت جنوب و به صورت یک ایوان با پوشش سقف ضربی و با قوس هلالی می باشد. این بخش دارای سکوهایی در طرفین است و بین سکوها پلکانی وجود دارد که به هشتی ختم می شود و پس از هشتی راهرویی وجود دارد که به حیاط امتداد می یابد.وی افزود: حیاط بنا به صورت چهار ضلعی است که در مرکز آن حوضی مستطیل شکل در جهت شمالی – جنوبی (طول حوض) و طرفین آن باغچه وجود دارد. در جهت شمالی حیاط یک اتاق پنج دری در مرکز و دو اتاق در طرفین آن وجود دارد که در حال حاضر کاربری انباری و مسکونی دارد و بخش شرقی دارای یک ایوان در مرکز و راهرو و اتاقهای سه دری درطرفین است.
ذاکری نیا در ادامه خاطرنشان ساخت: بخش جنوبی که مختص سکونت تابستانی بوده و هست دارای یک ایوان در مرکز است که انتهای آن یک بادگیر طراحی و احداث گردیده و در طرفین آن دو اتاق می باشد. به طورکلی این بنا با مصالح خشت و اجر احداث گردیده و دارای تزییناتی به صورت سیمگل، دم گیری گچی همچنین کاربندی در بخش ایوان ورودی هشتی است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی شاخص بودن بنا در زمینه معماری نسبت به سایر ابنیه هم عصر خود در شهر را از ویژگی های شاخص این بنای تاریخی دانست و عنوان کرد: باتوجه به اینکه بافت تاریخی میبد با شماره سه هزار و چهارصد و نود در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و این بنا داخل بافت ثبتی قرار دارد حریم بنا از حریم بافت ثبتی آن تبعیت می کند.
گفتنی است این اثر تاریخی در اردیبهشت ماه سال جاری به شماره سی و یک هزار و دویست و چهل و نه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/